De Ger Warink Muziek blog
 

POWER CITY from Oldenzijl
13 juli 2015

POWER CITY from Oldenzijl

Naast fanatieke bespelers van instrumenten en versterkers heb je ook de fanatieke bouwers van versterkers en instrumenten. Mensen die hun hele ziel en zaligheid erin stoppen. Op zoek naar nog mooiere vormgevingen en geluiden.

Ik ken een paar van die puristen op versterkergebied, Dicky Sikkema, Jeroen Doeve en Xavier van Unen.
Xavier, alias Dr. Tube, is expert op het repareren en modificeren van buizenversterkers, Jeroen is de bouwer, assembleerder van het stel, en Dicky de initiator, bouwer van de kasten en chassis, en grote inspirator.
Het was Dicky Sikkema’s idee om eens iets volgens eigen idee te gaan bouwen na vele restauraties van onder andere London City versterkers. Ooit een Amsterdams merk. Daar het merk nog bestond ontstond bij hem het idee om voor LC een customline te gaan bouwen. Dus kontakt opgenomen met de licentiehouder. L.C. was eerder van JIC Music, maar deze groothandel is failliet gegaan. London City bestaat overigens nog wel maar naar ik begreep was de interesse niet wederzijds.  Het vroegere LC had destijds ook nog een budgetmerk, Power City. Na wat speurwerk bleek dat deze naam niet beschermd was en niet meer in gebruik. Dus de naam gedeponeerd en Power City was geboren!

De drie heren gingen om de tekentafel zitten en gingen de eerste versterker uitwerken, geheel volgens eigen specificaties. De kast kreeg de looks van de oude Power City en vervaardigd van Fins Berkenhout. Een hele toer was het om de juiste tolex te vinden, maar het is gelukt. Een meesterstoffeerder hier uit de provincie heeft de versterkers voorzien van een strak omhulde kast.
Het chassis ook zelf vervaardigd, de trafo’s gewikkeld volgens eigen specificaties speciaal voor Power City in Amerika bij Mercury Magnetics en in hamerslag grijs uitgevoerd, de Power City kleur.

Er zijn op het moment van schrijven twee uitvoeringen standaard leverbaar. De Classic  DJX-050 en de Rough Head DJX-050-RH. Beide zijn heads.

De technische specificaties van de Classic :

1 Ingang
2 Kanaals
50 Watt  schone sinus ( RMS )
Bij volle belasting tot 100 watt
3 x ECC 83
2 x EL 34
( in de opstelling bij mij in de winkel is de head voorzien van new old stock Philipsbuizen )

De Classic neigt kwa sound naar voicing ( oude plexi )

De Classic wordt geleverd met een solidstate rectifier en een tube rectifier – GZ 34. Schakelbaar middels een 3-standen schakelaar op de voorkant naast de power schakelaar. Omhooggeschakeld de solid ( high voltage ) -stand , de middenstand is standby en de neerschakeling isde  tube ( low voltage )-stand

De Rough Head

1 Ingang
1 Kanaal
50 Watt schone sinus
3 x ECC 83
2 x EL 34

De Rough Head wordt geleverd met een solid state rectifier en een low voltage 100 volt drop voor een smeuïgere oversturing. Door de 100 volt dropswitch heeft de versterker iets minder volume dan de Classic.
De RH heeft een extra gainstage en doet derhalve denken aan Marshall JMP Mastervolume

Voorts is er als speakerkast bewust gekozen voor 2 x 12” kasten, angled, zodat e.e.a. goed handelbaar blijft kwa grootte.
Deze speakrekasten zijn in een hoek van 7 graden uitgevoerd, zodat het geluid mooi verspreid wordt. Twee keer 50 watt, 16 ohm parallel geschakeld maakt 8 ohm, zodat de versterker gerust op vol vermogen gebruikt kan worden zonder dat de speakers er uit knallen.

De keuze van de speakers kan in overleg met de klant, maar standaard worden ze voorzien van de amerikaanse WGS speakers. WGS staat voor Warehouse Guitar Speakers, een klein familiebedrijf met 9 werknemers uit Paducah, Kentucky. De speakers worden daar handvervaardigd
Kwa sound kunnen deze speakers glansrijk de concurrentie aan met de toplijn van Celestion.

Nou, veel informatie voor superversterkers made in Oldenzijl ( Gr. ) Niets uit China , maar Grunnen  Nederland, USA, Finland, Duitsland.

Check it out!

O ja, de prijs van dit alles : Voor zowel de Classic als de RH geldt een prijs van €  2.299,= en de Speakerkast kost € 699,=

Rock On!

Blog

Blog

Blog

Blog

Op zoek naar een bijzonder muziekinstrument?  Wij gaan voor u op zoek.

Ger Warink Muziek Groningen Openingstijden 
OP AFSPRAAK

Locatie Ger Warink   Lagestraat 7
  9919 AR Loppersum
  Tel: 0596 572 155
                 Mob: 06 22 061 955

Ger Warink Muziekwinkel Loppersum

E-mail Ger Warink Muziek Loppersum
  info@gerwarinkmuziek.nl
 

Like Ger Warink Muziek op Facebook  Volg Ger Warink Muziek op Twitter

T: 0596 572 155
E: info@gerwarinkmuziek.nl

Muziekwinkel Ger WarinkGroningen Ger Warink Muziek
Kom langs in de winkelKom langs in de winkel
Gitarenwinkel Ger Warink GroningenGer Warink Muziek GroningenLoppersum Muziekwinkel
CTACTA