De Ger Warink Muziek blog
 

Richwood Master Series
21 januari 2015

Ik ben sinds 2007 in de instrumentenverkoop, eigenlijk al iets eerder. Ten tijde van mijn cd zaak verkocht ik de laatste paar jaar ook al wat gitaren, snoeren en snaren. Mijn eerste merk was Richwood. Hier wil ik vandaag over hebben.

Richwood bestaat sinds 1979, en het eerste type was bij mij de RW-25. Een goedkope instapper van plywood, maar klonk niet eens gek voor het weinige geld. Veel volume, met relatief veel laag. Heb er tientallen van verkocht. Af en toe zie ik nog wel eens een gitaar in de winkel om te besnaren.

Dit merk ben ik eigenlijk trouw gebleven. Van de gitaar met de goedkope uitstraling naar de prachtige instrumenten die nu geproduceerd worden, een proces waar men al jaren met succes aan werkt. Steeds betere fabrieken en fabriekjes opsporen, met veel kundige bouwers. Mooi hout, betere hardware. Ik heb het de afgelopen jaren zien ontwikkelen. Ger Warink Muziek is  inmiddels officieel Richwood dealer, en ben daar best trots op! Zo klein als mijn winkeltje is.

Richwood legt zich steeds meer toe op de akoestische markt, waar men in het verleden zich ook op de elektrische gitaren en basgitaren stortte. Een smalle range is er overigens nog steeds, en misschien in de toekomst een wat uitgebreidere. Time will tell

Richwood heeft sinds een dik jaar nu de Master Series op de markt gebracht.  Prachtige handgebouwde gitaren van eerste klas geselecteerd toonhout. De benen kammen zorgen voor een heldere en unieke sound. Luister maar eens naar de volmahonie gitaar als de 50-series. De double action trussrod, de X-balkjes zijn katoen omwonden, de Der Jung mechanieken ( www.derjung.com.tw ), en de elektronika in de elektrische modellen zijn voorzien van Fishman preamps. Er zijn meer dan 20 modellen inmiddels in deze topklasse van Richwood. Ik heb er uiteraard een aantal hangen in de winkel, ik zou zo zeggen. Kom eens proberen, en overtuig je van de goede kwaliteit van deze prachtige instrumenten.

Klik eens op de volgende link. Jan Witte van o.a. de 3J’s demonstreert hier een Master Serie model

http://youtu.be/nAVFHdzYlto

Ik ga in februari naar Amerika en ben gevraagd te spelen in Miami. Ik ga daarvoor speciaal een A-50-CE laten komen, en zal Don Felder vragen er op te spelen als het lukt. Ik zal over de Amerika trip waar ik met een Rocklegends Cruise meega, apart bloggen.  Zin in !

Kortom, it’s Richwood time

Check de site van Richwood : www.richwoodguitars.com en overtuig jezelf

Rock on!

Op zoek naar een bijzonder muziekinstrument?  Wij gaan voor u op zoek.

Ger Warink Muziek Groningen Openingstijden 
OP AFSPRAAK

Locatie Ger Warink   Lagestraat 7
  9919 AR Loppersum
  Tel: 0596 572 155
                 Mob: 06 22 061 955

Ger Warink Muziekwinkel Loppersum

E-mail Ger Warink Muziek Loppersum
  info@gerwarinkmuziek.nl
 

Like Ger Warink Muziek op Facebook  Volg Ger Warink Muziek op Twitter

T: 0596 572 155
E: info@gerwarinkmuziek.nl

Muziekwinkel Ger WarinkGroningen Ger Warink Muziek
Kom langs in de winkelKom langs in de winkel
Gitarenwinkel Ger Warink GroningenGer Warink Muziek GroningenLoppersum Muziekwinkel
CTACTA