De Ger Warink Muziek blog
 

De onbetaalbare gitaar

Deze blog gaat over een gitaar die al jaren over mijn netvlies vloog. Was het eigenlijk ook alweer een beetje vergeten, totdat de Rolling Stones met 50 jarig jubileum weer op tour gingen. De eerste de beste beelden die ik via een vriend toegeappt kreeg, was uit Engeland waar ze hun eerste show deden. Verdomd, daar stond Ron Wood weer met zijn zwarte discstyle op het podium!
Die zwarte, naar blijkt Zemaitis, daar  speelt Ron Wood al een jaar of 40 op.  Destijds gebouwd voor Ronnie Lane van The Faces, maar Woody vlamt erop. Meest slidenummers  bij The Stones.
Deze gitaar is natuurlijk onbetaalbaar, en bijna niet te koop. Ik zag er een Zemaitis S24DT A&A Guitar δ staan op Ebay voor maar $ 7.814,00. Dat was het bod….
Ik kan best redelijk spelen, maar dat vind ik mijzelf niet waard. En mijn portomonnee ook niet trouwens.
Ben een beetje gaan rondstruinen nar deze gitaren, totdat ik in Los Angeles een winkeltje à la mij vond die een Hutchins gitaar te koop had, maar hé, het lijkt wel een Ronnie Wood! Het was ook ietsje goedkoper I may add. Ik ben eens op onderzoek uitgegaan en kwam uit bij Gary Hutchins ( boutique guitarmaker ) uit Sussex,  nadat ik de discstyle had laten overkomen uit The U.S.A. Ik belde Gary met de vraag wat het precies was, welke elementen etc. “You have one??” vroeg hij verbaasd. Hij had er maar vier gemaakt. Prototypes. “ They are equipped with Entwistle pick-ups. Low output”, wist hij mij nog te melden.
The Black Bitch hangt hier in de winkel met zijn 3 Entwistles. Gegraveerde ronde slagplaat, en Let’s Roll ingegraveerd bij de brug, 3 volumeknoppen, 1 mastervolume, wat ontbreekt zijn de tone-knoppen. Vond Gary  kennelijk niet nodig. Wood of Lane heeft ze er overigens wel op laten zetten.
Echt wel een apart ding, en ja, ze is te koop!
Je kunt je niet méér een Rolling Stone voelen dan met deze gitaar om je nek, of nee,  eigenlijk een Facesgitarist, natuurlijk!

Bouwjaar 2008.  Prijs € 999,=

http://youtu.be/ywxmGV280Go Het origineel aan het werk tijdens een reunie van The Faces, met de enkele weken geleden overleden Ian McLachan r.i.p. op toetsen

Ik wens alle muziekliefhebbers prettige feestdagen en een gezond en muzikaal 2015 toe!!

kerst

Op zoek naar een bijzonder muziekinstrument?  Wij gaan voor u op zoek.

Ger Warink Muziek Groningen Openingstijden 
OP AFSPRAAK

Locatie Ger Warink   Lagestraat 7
  9919 AR Loppersum
  Tel: 0596 572 155
                 Mob: 06 22 061 955

Ger Warink Muziekwinkel Loppersum

E-mail Ger Warink Muziek Loppersum
  info@gerwarinkmuziek.nl
 

Like Ger Warink Muziek op Facebook  Volg Ger Warink Muziek op Twitter

T: 0596 572 155
E: info@gerwarinkmuziek.nl

Muziekwinkel Ger WarinkGroningen Ger Warink Muziek
Kom langs in de winkelKom langs in de winkel
Gitarenwinkel Ger Warink GroningenGer Warink Muziek GroningenLoppersum Muziekwinkel
CTACTA