De Ger Warink Muziek blog
 

Belfast: the Who who?

Het eerste succesje is al binnen door de nieuwe opzet van de site. Een klant die mij via Google heeft gevonden afgelopen weekend. Dit was voorheen niet het geval. Leuk.

Ik wilde aanvankelijk een blog schrijven over een 1972 Epiphone FT-150, maar deze was binnen drie dagen verkocht. Dat is jammer voor de blog, maar fijn voor de klant en de kassa. Zo kan ik weer verder speuren naar leuk spul. De zwarte 1982 Squier JV serie strat staat nog gezellig in zijn stander in de winkel. Heb ik ook wat te spelen. Hoe leuk is dat?

The Who live in Belfast?

Ik ben er overigens een paar dagen tussenuit geweest om in Belfast de start van de tour van The Who mee te maken. Helden die ik vorig jaar gezien heb in Amsterdam, toen ze daar Quadrophenia vertolkten. Zak Starkey, al jaren de drummer, kon er vanwege peesproblemen niet bij zijn. Dit was zo ontzettend jammer. De vervanger Scott Devours sloeg de maat, maar niet meer dan dat. Afijn na een telefoontje uit Belfast van een vriend bleek dat The Who een concert ging doen. Met de weer herstelde Zak in o.a Belfast! Er werd een kamer geboekt in het befaamde Culloden Hotel, de vliegtickets werden geregeld en the fun has only just begun!

Dachten wij….. eenmaal alles geregeld kregen wij een week of vier geleden te horen dat ’Due to logistical problems‘, de twee concerten waren komen te vervallen en werden verplaatst naar juni 2015…

Het ware verhaal hoorden wij in Belfast. Onze vriend heeft met de tourmanager gesproken, en deze meldde hem dat de heren in Abu Dhabi tijdens de laatste F1 Grand Prix veel geld konden verdienen. Kennelijk zoveel dat de fans in Ierland de zenuwen konden krijgen. Stel je voor, je komt uit Phoenix Arizona en je hebt geboekt voor The Who in Noord-Ierland, of je komt uit Ijsland, uit Portugal, uit Nederland… Teleurstelling dekt niet de lading van mijn gevoelens… Het geld van de 20(!) kaarten heeft mijn vriend teruggekregen, maar het hotel, de vliegtickets en vooral de lol niet.

Het mooie Belfast

Een mooi verhaal over hoe My Generation op de Danelectro Longhorn ingespeeld is had ik al helemaal in mijn hoofd. Afijn, het is op diverse sites te lezen hoe en of wat John Entwhistle deze takes heeft opgenomen. Het zal je een aardige speurtocht opleveren naar  de waarheid omtrent deze opnames. 
Wat nu te doen? Genoeg natuurlijk! Naar het Titanic museum, naar Bushmills distillery, de oudste whisky distilleerderij ter wereld, naar Dunluce Castle waar Van Morrison vorig jaar nog een mooi concert gaf… Verrek, Van the Man! 

Deze wereldtopper, heb ik de hand geschud vorige week zondag. Waarom niet? Grumpy Van Morrison, die niemand durft te benaderen omdat je voor hetzelfde geld een optater kunt krijgen. Van zat vrijdags met zijn dochter in het Culloden, zoals heel vaak, en zag mij op een geleende Lowden gitaar spelen. Muziek triggert natuurlijk. De laatste dag zat hij alleen in de lounge een krantje te lezen. Deze levende onbenaderbare legende zal mij toch zeker niet negeren. Ik wilde de hand schudden en een praatje met foto naken. En zo geschiedde. De inhoud laat ik voor mij, maar de man was niet grumpy, getuige zijn dat wel, zuinig lachje na een grappige opmerking. Van is nog steeds The Man, en god in Noord-Ierland. En ons eigenlijke doel the Who…. Who??? Zo jammer, maar het zij zo. Oh ja ,diezelfde Danelectro Longhorn DO58 waar John destijds op speelde? Die heb ik ook. Zelfde kleur, zelfde sound. Top. Niet te koop… 

Maar ik heb er nog één. Niet zomaar één, nee, ik heb de Longhorn van De Heideroosjes, gesigneerd en wel! Te zien in de videoclip; Doe maar net alsof je neus bloedt. Deze originele Heideroosjesbas is voor 500 euro van jou! Komt het toch nog goed. Zie de foto’s hieronder.

heideroosjes basgitaar Danelectro Longhorn  Danelectro Longhorn van De Heideroosjes

Groet uit het eveneens koude natte Loppersum!

Op zoek naar een bijzonder muziekinstrument?  Wij gaan voor u op zoek.

Ger Warink Muziek Groningen Openingstijden 
OP AFSPRAAK

Locatie Ger Warink   Lagestraat 7
  9919 AR Loppersum
  Tel: 0596 572 155
                 Mob: 06 22 061 955

Ger Warink Muziekwinkel Loppersum

E-mail Ger Warink Muziek Loppersum
  info@gerwarinkmuziek.nl
 

Like Ger Warink Muziek op Facebook  Volg Ger Warink Muziek op Twitter

T: 0596 572 155
E: info@gerwarinkmuziek.nl

Muziekwinkel Ger WarinkGroningen Ger Warink Muziek
Kom langs in de winkelKom langs in de winkel
Gitarenwinkel Ger Warink GroningenGer Warink Muziek GroningenLoppersum Muziekwinkel
CTACTA